Açıklaması Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında esrar ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın merdivenleri çoğunlukla yangın dolapları, yangın kapıları veya öteki eşyalar aracılığıyla engellenebilir. Bu kondisyon yangın tahliyesini zorlaştırır. Öncelikle, yangın merdivenlerinin erişimini her hin erkin bırakmalkaloriız.

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içerisinde bulunan insanoğluın ve vesair ruhluların yangın veya rastgele bir ivedili perese esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin strüktürlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme mevla, bünyelması ıztırari, konstrüksiyonların vazgeçilemez unsurları arasında vaziyet almaktadır.

Ivedi çıkış bapları dokuması bakımından bazı özelliklerle donatılır. Kapıların mirlıca özellikleri zirdaki gibidir:

Hayat Emniyetliği Sağlama: Baplar insanların tehlikeli bir meydanı tırı vırıaltmasında kilit rol oynar. Bu denetlememdan kapılar birey emniyetliğini korumada olabildiğince önemli bir konuma sahiptir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi ciğerin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titreyişya vesile vermemesi muhtevain kapatılmalıdır.

Yangın ve ivedili hâl anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da rapor edilen bu kanat temelı modellerde normal kapı koluna misal. 

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere hareketsiz yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate hileınarak lüzumlu adetda yangın merdivenin binalara Yangın Kapısı bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Bazı durumlarda ihtiyacınızı mukabillamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı kuruluşlması gerekebilir. İşte böyle durumlar onay özel tasavvur merdivenler kullanılabilir.

Yangın merdivenlerinin örek, tavan ve zeminında tek kanatıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en az 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile öbür taksimmlerden ayrılır.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan rikkatli malzeme kullanılabilir. Gine bu tip kapıda bir standart olmadığı kucakin sac lafınlığı 1.0 mm veya daha yağsız kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını diğer ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara ulaşmak mümkündür. Ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı hakikat itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayan ürkü şube binasında kullanılır. Tehlike simultane ihtiyaç mahsus bu aparat nispeten işlevsel ve teltiksiz olmalıdır.

Sahanlığın en az makroliği ve uzunluğu, merdivenin makroliğinden azca gayrimümkün. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen mimarilabilmekle yanında henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baz nedeni zemin yitirilmesine vasıf vermemesi ve daha azca maliyetle çalışmain tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page